lördag 29 maj 2010

Darren Shan

Jag tänkte skriva lite om serien Darren Shan.

Böckerna om Darren Shan är skrivna av Darren O´Shaughnessy som använder pseudonymen Darren Shan. OBS! Även om den här serien är lättläst så ska man inte läsa den om man är rädd av sig. Den är ganska så blodig i de senare böckerna.

Första boken skräckens cirkus handlar om skolpojken Darren Shan och hans vänner som får reda på att en olaglig s.k. Freakshow kommer att äga rum i stadens mörkare kvarter.

En av Darrens vänner får tag i ett flygblad som behövs för att få tag i billjetterna till Freak showen. Dock kan man bara få två billjetter för ett flygblad. De blir tvugna att lotta och de två som får gå på föreställningen är darren och hans bästa vän, Steve Leonard. Vad varken Darren eller Steve vet är att denna cirkus kommer att förändra deras liv fullständigt.

Skräckens cirkus är en bra, spännande och väldigt sorglig bok. En väldigt rolig sak med Darren Shan- serien är att första boken bara är som en prolog för resten av serien. Nedan skriver jag uppföljarna till Darren Shan- Skräckens cirkus i nummerordning. OBS!! Namnen på böckerna kan i vissa fall avslöja vad som händer senare i serien! Om du inte läst skräckens cirkus så bör du inte läsa vad fortsättningarna heter. 1. Skräckens cirkus
 2. Vampyrens medhjälpare
 3. Dödens tunnlar
 4. Vampyrernas berg
 5. Prövningarnas tid
 6. Vampyrprinsen
 7. Skymningsjägarna
 8. Nattens bundsförvanter
 9. Gryningsmördarna, och sedan den kommande boken i serien om Darren shan:
 10. Andarnas sjö.

På engelska har det kommit ut tolv böcker (tror jag).

3 kommentarer:

 1. Denna blogg är jättefin, verkligen! :D

  SvaraRadera
 2. darren shan har kommit ut på film

  SvaraRadera

Tack på förhand!