söndag 25 juli 2010

Ett hål i själen

Ett hål i själen är skriven av Kjetil Johnsen.

"Hon är ung.
Hon är död.
Hon är naken, och hon är inlindad i tunn, genomskinlig plast."


En flicka hittas död, flytande i en insjö i det lilla samhället Dypdal. Någon som hon kände väl har mördat henne.

Tiden vrids tillbaka till tre veckor före mordet. Det enda som är säkert är att det är en av de fyra huvudpersonerna, Vilde, Nora, Benedikte eller Trine, som ska dö. Dagarna går och ju närmare mordet kommer desto mer komplicerat blir de fyra bästa vännernas förhållande till varandra.

Trine är den sportiga och hälsosamma typen. Hon spelar fotboll flera dagar i veckan i ett lag där hon själv är lagkapten.

Benedikte är den blonda, söta och attraktiva tjejen som kör stenhårt på barbie-looken. Hon är populär och är med på varenda klassfest.

Nora är den blyga, tillbakadragna och osäkra. Hon älskar att läsa och har ett starkt behov av att säga förlåt. Hon har dåligt självförtroende och kallar sig själv för Nora medelminus.

Vilde är upprorstypen. Hon avskyr att bli uppmärksammad och det bästa man kan säga för att förolämpa henne är "Vad snygg du är i håret" eller "Vilken snygg tröja".

Dessa fyra tjejer har varit tillsammans sedan dagis. Det har alltid varit dem. Men i början på nian så förändras allting. De får en ny söt lärare, Synnove Viksveen. Hon ignorerar tjejerna och favoriserar killarna. I början tänker tjejerna att det bara är något tillfälligt men när en vecka gått utan att något förändrats så förstår det att hon inte kommer att ändra sig. Sedan kommer droppen som får bägaren att rinna över. Synnove Viksveen skämmer ut en av de fyra vännerna, Nora. De bestämmer sig för att hämnas.

Jag tycker jättemycket om Ett hål i själen. Den är jättespännande och väldigt bra. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen. Jag rekomenderar verkligen den här boken!

2 kommentarer:

 1. HEJsanna!
  TACK!spännande bok..
  saknar dej också ! PUSSPÅDEJ!

  SvaraRadera
 2. Den ska jag läsa (om jag vågar...)
  Vilken fin blogg du har!
  Kram.

  SvaraRadera

Tack på förhand!